2008-09-27 15:17:09• hírek • Szatmar.ro

Döntetlen a rangadón

 

Egyenlő erők küzdelmét hozta a román bajnokság történelmének első BL-rangadója, mellyel a vendégek lehetnek elégedettebbek. Élre állt a Dinamo, menetel a Temesvár.

Óriási várakozás előzte meg a 9. fordulóban a, amint a román sajtó nevezte, a román labdarúgás első Bajnokok Ligája-rangadóját, amelyen az utóbbi mérkőzéseken remekül játszó CFR a szintén jó formában lévő Steauát fogadta. Ez a mérkőzés mérföldkő volt az új stadion számára is, mivel az új tribün átadása óta elősször volt telház a létesítményben.

 

Maga a mérkőzés nagy csatát, pörgő iramot, elszántságot és taktikai harcot hozott, helyzetet viszont nem sokat. A vendégek az első lehetőségüket gólra is váltották, amikor Petre Marin beadását Arthuro tovább csúsztatta, a hosszún érkező Dayro Moreno pedig a tehetetlen Stancioiu mellett a hálóba lőtte a labdát. Az ezt követő percekben uralta a mérkőzést a Steaua, a kolozsváriak, akárcsak Rómában, az első húsz perc után kezdték megtalálni saját játékukat és egyre inkább beszorították a vendégeket. A 25. percben Muresan már maga is azt hitte, hogy kiegyenlített, de 25 méteres bombája a kapufát találta el, majd kevéssel később Culio kicsivel lőtt fölé. Egyre nőtt a hazai nyomás, a vendégek védekeztek, de főleg Dubarbier játékánal nem találták az ellenszerét, és az argentin, némi szerencsével, meg is szerezte az egyenlítő találatot a 36. percben: 17 méteres lövése Ghioneán változtatott irányt és került Zapata hálójába. A második félidőben, egy Culio helyzetet leszámítva, ismét a Steaua kezdett jobban, Arthuro helyzeténél Stancioiu nagyot védett. Negyed óra elteltével azonban a bukarestiek ismét saját kapujuk előterében voltak kénytelenek tevékenykedni, de védelmük jól zárt. Távoli lövésekkel próbálkoztak a csapatok, majd Arthuro emelte át a rossz ütemben kifutó Stancioiut, de több gól már nem született és összességében megérdemelt a döntetlen, mert bár a CFR némi fölényben játszott, ez meddőnek bizonyult.

A forduló első összecsapásán a Dinamo Besztercére látogatott, ahol Danciulescu két góljával meg is szerezte a három pontot. Bár a hazaiak kezdtek bátrabban, Danciulescu 11. percben megszerzett első találata fordulópontot jelentett a mérkőzésen. Bár a folytatásban Borbély egyenlíthetett volna, gólt ismét Danciulescu szerzett. A félidő egy-egy nagy helyzettel ért véget. A második játékrészben hiába játszottak némi fölényben az erdélyiek, gólt csak Lobont hibáját követően tudtak szerezni a 79. percben, ami későnek bizonyult. Bratu bebiztosíthatta volna a győzelmet, de Tatarasanu nagyot védett. A Dinamo ezzel a győzelemmel átvette a vezetést a bajnoki tabella élén, megelőzve a Steauát.

Jelen pillanatban kimondható, a Temesvárnak csak egy valami hiányzik ahhoz, hogy a bajnoki tabella élén álljon: egy kompetens vezetőség. Egy ilyennel nem lett volna a hat pontos büntetés és most az első helyen állnának, holtversenyben a Dinamóval. A bánságiak ugyanis pénteken Iasi-ban Bucur és a mindössze hat percet a pályán töltő Goga góljaival már sorozatban a hatodik győzelmüket aratták a bajnokságban, egy olyan találkozón, ahol a komoly gólhelyzet ritka vendég volt.

Eredmények:

Besztercei Glória – Dinamo 1:2
gólok: Diogo (79.), ill. Danciulescu (11., 31.)


Iasi – Temesvár 0:2
gólok: Bucur (38), Goga (90)


Kolozsvári CFR – Steaua 1:1
gólok: Dubarbier (36.) illetve Dayro Moreno (8.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: